MAZLUMUN YANINDA DURACAĞIZ”

 MAZLUMUN YANINDA DURACAĞIZ”

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Maalesef şuanda ülkemizin etrafında bir ateş çemberi var. Suriye'de, Irak'ta büyük bir insani dram yaşanıyor. Biz millet olarak, mazlumun yanında durma anlayışımızı, inancımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, MUSİAD`ın ev sahipliğin de, Uludağ Stratejik Araştırma Platformu’nun, “Suriye’deki Krizin Ülkemize Yansımaları” konulu toplantıya katıldı.

“İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR”

Toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, “Maalesef şuanda ülkemizin etrafında bir ateş çemberi var. Suriye’de, Irak’ta büyük bir insani dram yaşanıyor. Biz millet olarak, mazlumun yanında durma anlayışımızı, inancımızı devam ettiriyoruz. Nasıl ki geçmişte Halepçe’de kimyasal gazlarla şehit olan Kürt kardeşlerimize kapılarımızı sonuna kadar açtıysak, bugün de Suriye’nin hangi şehrinden olursa olsun, gelen insanın etnik kökenine bakmadan, orijinine, mezhebine bakmadan insan olarak kabul edip, gelen her misafiri kabul etme politikamız devam ediyor. Ama maalesef bazı çevreler için Kobani’de ölenler ile Halep’te ölenler aynı insani değerde değil ya da Irak’ta ölenlerle, Suriye’de ölenler aynı kefede değil. Bu konuyu mutlaka aşmamız lazım. Bölgelerindeki zulümden kaçan kim olursa olsun, onu kabul edip, insani muamele yapmak, bizlerin boynunun borcu” dedi.

BURSA’DA 48 BİN SURİYELİ MİSAFİRİMİZ VAR

Geçen sene dernek kurulmadan önce yaptıkları toplantıda Suriyeli misafir sayısının 4 bin 600 olduğunu hatırlatan Karaloğlu, “Yine o toplantıda ‘Gelenleri resmi kayıt altına almalıyız, yoksa çok ciddi güvenlik sıkıntısı yaşayabiliriz’ demiştik ve Türkiye’de ilk defa biz resmi kurumları, STK`ları harekete geçirip, Bursa’da bir uygulama ile Suriye`den gelenlerin pasaportu veya kimliği olsun olmasın, Bursa’da yaşayanların hepsini kayıt altına almak, onlara geçici bir numara vermek ve parmak izleriyle fotoğraflarını dosyalama konusunda bir çalışma yapmıştık. Bu çalışmalar ile net rakam verebiliyoruz. Bugün için 48 bin Suriyeli misafirimiz var. Bu misafirlere insani olarak ‘Suriyeli Muhacirlere Yardım Derneği’ vasıtasıyla, sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla veya belediyelerimizin yapmış olduğu yardımlarla destek olunmaya çalışılıyor. Fakat bir de sokakta yatarak dilenmek isteyen bir grupta var içlerinde. Bunlara da kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Hükümetimizin de talimatı bu yönde. Bu konu hiçbir şekilde kamu düzenini bozacak konuma gelmemeli. Yani bir taraftan gelen misafirlere insani olarak kucak açacak, fakat kamu düzeninin bozulmasına da asla izin vermeyeceğiz. Şunu da ifade etmek istiyorum ki; ‘Suriyelilere yardımda bulunuyorum’ maksadıyla çok düşük ücretlere çalıştırarak, sömüren işletmelerde bu konuyu suiistimal etmemeli, kul hakkına girmemeli. Ben tekrardan Bursa’da bulunan Suriyeli misafirlerimize yardımda bulunan bütün herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07